Συνταγή για κεφτέδες με φάβα.
Υλικά
200 γρ. φάβα ωμή που θα την μαγειρέψετε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας που θα αγοράσετε
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2-3 κ.σ. άνηθο
100 γρ. φέτα πατημένη καλά με πιρούνι
1 κούπα τσαγιού αλεύρι
1 κούπα τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
1 κούπα τσαγιού φρυγανιά
3 κ.σ. λάδι
1,5 κ.γλ. γεμάτη μπέικιν
1 αυγό
αλάτι-πιπέρι
Δείτε ακόμη Παραδοσιακοί Ντοματοκεφτέδες
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε την φάβα σύμφωνα με τις οδηγίες.
Αφήνουμε πολλές ώρες να πήξει (έως και την άλλη μέρα στο ψυγείο αν θέλετε).
Ανακατεύουμε αλεύρι με μπέικιν.
Σε ένα μικρό σκεύος, βάζουμε νερό και λίγο λάδι και αχνίζουμε το κρεμμύδι να φύγει η σπιρτάδα του.
Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά και ανακατεύουμε.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Θέλουμε μια ζύμη που να ανακατεύεται με κουτάλι αλλά δύσκολα και να μην πλάθεται εύκολα.
Βάζουμε σε πιάτο αλεύρι.
Παίρνουμε με κουτάλι ζύμη και την βάζουμε στο αλεύρι, εκεί θα πλάσουμε τον κεφτέ μας. Θα είναι μαλακός κεφτές.
Τηγανίζουμε σε σπορέλαιο.
Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και το μέλος Bianca Nero