Ντολμάδες με λάχανο και κληματόφυλλα, κιμά και απαλή λεμονάτη σάλτσα! Το ιδανικό γεύμα που δεν θα αφήσει κανέναν παραπονεμένο.
Υλικά γέμισης για 50 ντολμαδάκια
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο και χοιρινό ανάμεικτο
2 ξερά κρεμμύδια από το μουλτι καθώς και 1 καρότο
μπόλικο μαϊντανό ψιλοκομμένο
λίγο μάραθο και λίγο δυόσμο, στο σύνολο 1 κούπα μυρωδικά μαζί και άνηθο
Μισή τριμμένη ντομάτα
6 κουταλιές της σούπας ρύζι γλασέ και μπασμάτι, τρεις και τρεις
αλατοπίπερο,
λίγη πάπρικα γλυκιά
μισή κούπα ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα υλικά, γεμίζουμε τα φύλλα, όμως τα τρυφερά από το λάχανο τα στρώνω κατω στην κατσαρόλα.
Οπότε τα στρώνω με την σειρά, πατάω με 1 πιάτο, από πάνω βάζω 1 φέτα κολοκύθα πορτοκαλί, ρίχνω βρασμένο νερό μέχρι να σκεπάσω το πιάτο.
Ξανά από πάνω έτσι λίγο ελαιόλαδο με το ροΐ, 1 κύβο λαχανόσουπα, ξανά λίγο αλατοπίπερο και βράζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα σχεδόν..
Ύστερα χτυπάμε 2 αυγά στο μούλτι, 1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλαουρ και το χυμό από 1 λεμόνι.
Περιχύνω από πάνω αφού έχω αφαιρέσει το πιάτο φυσικά και σερβίρουμε ύστερα από 30′.
Μόνο κυκλικά κουνάω την κατσαρόλα για να μην διαλυθούν.
Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και το μέλος Metaxia Kokkinou