Το πόσο γευστικές και αρωματικές είναι αυτές οι σουπιές φρικασέ με μαρούλια δεν φαντάζεστε.
Υλικά για τις σουπιές φρικασέ:
1½ κιλό σουπιές
2 ξερά κρεμμύδια
5 – 6 φρέσκα κρεμμυδάκια
½ κούπα ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι κρασί λευκό
2 μαρούλια μεγάλα
½ ματσάκι άνηθο
Αλάτι και πιπέρι
Χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι
1 κουταλιά σούπας κορν φλάουρ
Δείτε ακόμη Σαρδέλες στη Λαδόκολλα
Εκτέλεση:
- Καθαρίζουμε τις σουπιές και τις κόβουμε σε κομμάτια. Τις βάζουμε σε κατσαρόλα σκέτες να βγάλουν τα ζουμιά του.
- Μόλις στεγνώσουν τις βγάζουμε, ρίχνουμε ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια σοτάρουμε και ξαναρίχνουμε τις σουπιές. Ρίχνουμε το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Μόλις μαλακώσουν οι σουπιές αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τα μαρούλια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια και τον άνηθο.
- Αφήνουμε να βράσουν και στο τέλος διαλύουμε το κορν φλάουρ στο χυμό λεμονιού και περιχύνουμε το φαγητό.
Μια συνταγή από την ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις και το μέλος Σοφία Γκογκόση Γιάννης Γκιούρας
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο