Οι μπάμιες λαδερές, μία κλασική και θρεπτική ελληνική συνταγή για όλη την οικογένεια.
Υλικά για τις μπάμιες λαδερές:
750 γρ. μπάμιες (μια συσκευασία)
2 μεσαίου μεγέθους ξερά κρεμμύδια, κομμένα στο χέρι, όχι στο multi
2 ντομάτες, η μία κομμένη σε ροδέλες και η άλλη τριμμένη
100 ml ελαιόλαδο
Τα φύλλα από 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
- Στρώνουμε τις ροδέλες ντομάτας στον πάτο μιας ρηχής κατσαρόλας.
- Ρίχνουμε και τη μισή ποσότητα κρεμμυδιού, από πάνω στρώνουμε τις μπάμιες κυκλικά, ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα και το υπόλοιπο κρεμμύδι.
- Aλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το μαϊντανό και νερό όσο χρειάζεται ίσα να καλυφθούν οι μπάμιες.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα , βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να πάρει το φαγητό βράση.
- Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγομαγειρεύουμε έως ότου μαλακώσουν οι μπάμιες και μείνουν με το λάδι τους.
- Αν σωθούν νωρίς τα υγρά, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. Δεν ανακατεύουμε το φαγητό μας, παρά μόνο κουνάμε την κατσαρόλα.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Katerina Bouna
Δείτε ακόμη Τηγανητές Μπάμιες Τραγανές και Νόστιμες
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο