Μελιτζάνες γιαχνί με πατάτες κοκκινιστές στην κατσαρόλα. Ένα εύκολο λαδερό που γίνεται γρήγορα και με λίγα και απλά υλικά!
Υλικά για τις μελιτζάνες γιαχνί με πατάτες:
4 μελιτζάνες
5 πατάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 ντομάτες ψιλοκομμένες ώριμες
2 κ.σ. πελτέ
3/4 φλ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 ξυλάκι κανέλα
2 φύλλα δάφνη
Αλάτι, πιπέρι
Δείτε ακόμη Μπακαλιάρος Γιαχνί με Κάστανα
Εκτέλεση:
- Πλένω και καθαρίζω τις μελιτζάνες, τις κόβω σε φέτες, τις βάζω σε τρυπητό, τις αλατίζω και τις αφήνω να ξεπικρίσουν λίγη ώρα.
- Τις ξεπλένω καλά και τις στραγγίζω.
- Καθαρίζω τις πατάτες, τις κόβω σε φέτες, τις πλένω και τις στραγγίζω.
- Σε κατσαρόλα τσιγαρίζω ελαφρά σε 3 κουταλιές λάδι το κρεμμύδι, να μαραθεί. Προσθέτω το σκόρδο και τέλος τις πατάτες, να τσιγαριστούν καλά.
- Σβήνω με τη ντομάτα, προσθέτω λίγο ζεστό νερό να τις σκεπάζει, αλατοπίπερο, μυρωδικά, και σιγοβράζω σκεπασμένο 35′ περίπου.
- Στο μεταξύ έχω τηγανίσει σε μεγάλο τηγάνι τις μελιτζάνες, να ροδoκοκκινίσουν (να μη μαυρίσουν!) και τις έχω βγάλει με τρυπητή κουτάλα σε χαρτί κουζίνας, να στραγγίσουν. Τις προσθέτω στην κατσαρόλα και σιγοβράζω άλλα 15’.
- Δεν ανακατεύω, για να μη λιώσουν. Απλά κουνάω και περιστρέφω την κατσαρόλα και προσθέτω ελάχιστο νερό αν χρειαστεί.
- Αφήνω το φαγητό μέχρι να δέσει, το σβήνω και σκεπάζω με πετσέτα και από πάνω το καπάκι για να μην κατεβάσει ατμό.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Αγγελική Ιωακείμ
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο