Γεμιστά με καστανό ρύζι που είναι διαφορετικό από τα αποφλοιωμένα καθότι έχει όλη του τη φύτρα και είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες. Ιδιαίτερος και ο τρόπος μαγειρέματος του, ώστε να μη μας μείνει στη γεύση χαλίκι.
Υλικά για τα γεμιστά με καστανό ρύζι:
12 πιπεριές μεσαίες για γέμισμα
200-300 γρ. ρύζι καστανό (υπολογίζουμε 2 κουτ σούπας για κάθε πιπεριά)
500 γρ. ντομάτα κον κασέ ή φρέσκια
1 φλυτζάνα του καφέ χυμό τομάτας
2 κρεμμύδια ξερά μεσαία ψιλοκομμένα
1 φλυτζάνα του καφέ ελαιόλαδο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κ.γλ. ρίγανη
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
- Ξεκινάμε πρώτα με το καστανό ρύζι. Το πλένουμε καλά σε ψιλό σουρωτήρι και το βάζουμε στη κατσαρόλα μαζί με άφθονο νερό και αρκετό αλάτι να βράσει για μισή ώρα περίπου.
- Προσέχουμε ώστε όταν το ρύζι πιεί το νερό να συμπληρώνουμε ώστε να μη μας κολλήσει.
- Δοκιμάζουμε εάν μαλάκωσε και μόλις είναι έτοιμο σβήνουμε το μάτι και μόλις σταματήσει να βράζει σκεπάζουμε το κατσαρολάκι ώστε να “φουσκώσει”.
- Πλένουμε τις πιπεριές, κόβουμε το καπάκι και αφαιρούμε τα σπόρια.
- Σε κατσαρόλα βάζουμε το μισό ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρεμμύδι.
- Μόλις μαραθεί, προσθέτουμε το κον κασέ ή τη φρέσκια τομάτα και αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
- Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, χαμηλώνουμε σε μέτρια θερμοκρασία και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά.
- Σουρώνουμε το ρύζι και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
- Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το μαϊντανό και τον δυόσμο και ανακατεύουμε ξανά.
- Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Γεμίζουμε μία -μία τις πιπεριές και τις βάζουμε στο ταψί.
- Αλατίζουμε από πάνω και περιχύνουμε με το χυμό τομάτας και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς με αέρα και πάνω κάτω αντιστάσεις για 40 λεπτά περίπου.
Μια συνταγή από την ομάδα Χρυσές Συνταγές και το μέλος Γιάννης Αραμπατζής
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο