Μια συνταγή τόσο απλή μα και τόσο νόστιμη για ελιές στιφάδο, που της πάνε απίστευτα οι τηγανιτές πατάτες και το φρεσκοψημένο ψωμάκι για βουτιές σε αυτή την υπέροχη σαλτσούλα!
Υλικά για τις ελιές στιφάδο:
4-5 κρεμμύδια σε φέτες
Μία κούπα μεγάλη ελιές
Μισό ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
2-3 δαφνόφυλλα
3-4 μπαχάρια
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
Μισό κουτί χυμό ντομάτας
Αλάτι και πιπέρι
Ρίγανη
Λίγο νεράκι
Εκτέλεση:
- Βάζουμε σε κατσαρολάκι νεράκι να πάρει βράση και ρίχνουμε τις ελιές. Τις αφήνουμε να βράσουν για 3 λεπτά.
- Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες και τα βάζουμε σε κατσαρόλα να αχνιστούν με λίγο νεράκι. Αφού σωθεί το νερό, ρίχνουμε λαδάκι και τα σοτάρουμε.
- Προσθέτουμε και τις ελιές που έχουμε προβράσει και έχουμε στραγγίξει. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, 2-3 δαφνόφυλλα, 3-4 μπαχάρια, 1 κουτ. σουπ. πελτέ, χυμό ντομάτας και λίγο νεράκι.
- Αφήνουμε να βράσει το φαγάκι για 20-30 λ. περίπου για να δέσει η σάλτσα και να λιώσουν τα κρεμμύδια. Προς το τέλος προσθέτουμε και λίγη ρίγανη.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Δεληγιάννη Κατερίνα
Δείτε επίσης Ντομάτες Γεμιστές Ορφανές
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο