Νηστίσιμοι, αρωματικοί και αφράτοι ταραμοκεφτέδες με λευκό ταραμά, ψωμί και μυρωδικά ως ορεκτικό για όσους νηστεύουν και μη.
Υλικά για τους ταραμοκεφτέδες:
100 γραμμάρια λευκό ταραμά
300 γραμμάρια ψωμί μουλιασμένο
2 κουταλιές σούπας δυόσμο
2 κουταλιές σούπας άνηθο
2 κουταλιές μαϊντανό
1 ξερό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
Χυμό από ένα λεμόνι και το ξύσμα του μαζί
Θυμάρι και πιπέρι
½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο.
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Αλεύρι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
- Στο μίξερ διαλύστε το κρεμμύδι μαζί με τα σκόρδα και σε μία λεκανίτσα ανακατέψτε τον ταραμά και όλα τα παραπάνω υλικά. Προσθέστε το μουλιασμένο ψωμί.
- Φτιάξτε κεφτεδάκια, αλευρώστε και τηγανίστε σε βαθύ σκεύος και σε μπόλικο αραβοσιτέλαιο μέχρι να ροδίσουν καλά σε σιγανή φωτιά.
- Σερβίρετε με μπόλικο λεμόνι.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Ειρήνη Σταματέλλη
Δείτε επίσης Παραδοσιακή Φάβα
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο