Παραδοσιακό μοσχάρι βραστό με λαχανικά και πατάτες. Ένα θρεπτικό, δυναμωτικό και νόστιμο γεύμα για όλη την οικογένεια.
Μοσχάρι Βραστό με Λαχανικά και Πατάτες
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Eva Amit
Υλικά Συνταγής
- Ένα κιλό κρέας ποντίκι
- 3 με 4 καρότα
- 2 κρεμμυδάκια μέτρια καθαρισμένα ολόκληρα
- 4 με 5 πατάτες
- 4 με 5 κλωνάρια σέλινο χοντροκομμένο
- 4 με 5 κ.σ. λάδι
- 1 φύλλο δάφνη
- Μπαχάρι, αλατοπίπερο, λεμόνι
- Ριγανη ξερή και φρέσκια από 2 με 3 κλωνάρια
- 1 1/2 με 2 λίτρα ζεστό νερό ή ζωμό λαχανικών ή μοσχαρίσιο
Οδηγίες συνταγής
- Πλένουμε το κρέας και περιμένουμε να στραγγίσει.
- Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα, σοτάρουμε το κρέας και ρίχνουμε και τα ολόκληρα κρεμμυδάκια, τα καρότα χοντροκομμένα.
- Εφόσον θωρακιστεί το κρέας και γυαλίσουν τα λαχανικά, προσθέτουμε ζεστό νερό περίπου 1 1/2 με 2 λίτρα ή ζωμό λαχανικών ή μοσχαρίσιο.
- Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το μπαχάρι. Ρίχνουμε και μια πατάτα στη βράση για να διασπαστεί και να χυλώσει η σούπα. Αν βγάλει αφρό, τον αφαιρούμε. Αν και δεν θα βγάλει γιατί το θωρακίσαμε.
- Σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε την φωτιά λίγο και σιγοβράζουμε 1 1/2 ώρα. Δοκιμάζουμε βέβαια το κρέας για να είμαστε σίγουροι.
- Αφού βράσει, προσθέτουμε χοντροκομμένες τις πατάτες, 2 καρότα ακόμα και μερικά κλωνάρια σέλινο χοντροκομμένα. Περιμένουμε μέχρι να βράσουν οι πατάτες.
- Προσθέτουμε ξερή ρίγανη. Παίρνουμε από την κατσαρόλα μια πατάτα, τη λιώνουμε με λίγο λαδάκι και λεμόνι και προσθέτουμε να δέσει. Σερβίρουμε με φρέσκια ρίγανη.
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο