Μελιτζάνες γεμιστές με μοσχαράκι και τυρί γκούντα.
Υλικά
1 κιλό μοσχαράκι ελιά
Ένα κομμάτι τυρί γκούντα
Μελιτζάνες κατά βούληση
2 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
Σάλτσα κατά προτίμηση σπιτική
1 κουταλιά πελτέ
Λίγο κρασί
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Πρώτα κόψτε τις μελιτζάνες στη μέση και λίγο από κάτω για να πατάνε ωραία μέσα στο ταψάκι.
Βγάλτε την ψίχα τους από μέσα με ένα κουταλάκι και βαλτέ τις σε μια λεκάνη με αλατόνερο για 20 λεπτά.
Ψήστε τις στο γκριλ του φούρνου μέχρι να μαλακώσουν.
Μαγειρέψτε το μοσχαράκι σας όπως εσείς θέλετε.
Εγώ έβαλα το κρέας μέσα στην κατσαρόλα σε μπουκίτσες, έσβησα με λίγο ξύδι αφού πρώτα ήπιε τα υγρά του, έριξα λίγο λάδι και το τσιγάρισα μαζί με δυο μεγάλα κρεμμύδια, τα σκόρδα και έσβησα με λίγο κρασί, τέλος έριξα την σάλτσα μου και το αλατοπίπερο μαζί με λίγο νεράκι. Έκλεισα την χύτρα μου και σε 35 ήταν έτοιμο.
Γέμισα τις μελιτζάνες με το κρέας και την σάλτσα του κρέατος και έβαλα και τρεις κύβους τυρί γκούντα μέσα στην κάθε μελιτζάνα.
Τέλος έριξα και από πάνω τυράκι τριμμένο. Επίσης ρίχνουμε και την υπόλοιπη σάλτσα μας μέσα στο ταψί και ψήνουμε στον φούρνο στους 22Ο μέχρι να ροδίσει, να γίνει το φαγητό μας και να δέσει η σαλτσούλα μας.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Gogo Samiou