Αν είστε χορτοφάγοι ή νηστεύτε δοκιμάστε οπωσδήποτε λαχανοντολμάδες χωρίς κιμά.
Υλικά
1 λάχανο
1 κούπα λάδι
2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
Λίγο μαϊντανο
Λίγος δυόσμος ψιλοκομμένο
2 ντομάτες τριμμένες
2 καρότα τριμμένα
1 1/2 κούπας ρύζι καρολίνα
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Παίρνω το λάχανο, το χαράζω γύρω γύρω από το κοτσάνι και το βάζω σε νερό να πάρει βράση με το κοτσάνι προς τα κάτω. Αφαιρώ τα φύλλα και τα αφήνω να κρυώσουν.
Βάζω το λάδι στη φωτιά και σοτάρω τα κρεμμύδια τα καρότα. Προσθέτω τις ντομάτες και τα υπόλοιπα υλικά αφήνω λίγο να σωταριστούν και προσθέτω το ρύζι να γυαλίσει.
Παίρνω ένα φύλλο λάχανου κόβοντας τα χοντρά μέρη βάζω από μια κουταλιά ρύζι και τυλίγω.
Τους βάζω σε πλατιά κατσαρόλα, αφού έχω στρώσει στον πάτο μερικά από τα πιο σκληρά φύλλα του λάχανου. Προσθέτω νερό μέχρι το ύψος των ντολμάδων καλύπτω μ’ ένα πιάτο σκεπάζω και σιγοβράζω ώσπου να μείνουν με ελάχιστο ζουμάκι. Αν χρειαστεί προσθέτω λίγο νερό μέχρι να γίνουν οι ντολμάδες.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Santy Togk
Μην χάσετε
Είστε Vegan; Θα λατρέψετε αυτό το στιφάδο με κάστανα και μανιτάρια
Συνταγή για Ρεβυθοκεφτέδες ή αλλιώς Φαλάφελ!