Οι λαχανοντολμάδες αυγολέμονο είναι από τα πιο νόστιμα πιάτα της ελληνικής κουζίνας και έχει ταυτιστεί με τις γιαγιάδες μας.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε για τους λαχανοντολμάδες αυγολέμονο:
Ένα λάχανο
Ένα κιλό κιμά μοσχαρίσιο
Ένα φλυτζάνι του τσαγιού ρύζι Καρολίνα
Ένα φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
Δύο κρεμμύδια ξερά
Πέντε κρεμμυδάκια φρέσκα
Χυμό από ένα λεμόνι
Αλάτι πιπέρι
Μαϊντανός
Άνηθος
Για το αυγολέμονο
Τον ζωμό από το φαγητό ένα ποτήρι
Ένα κρόκο αυγού
Μια κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
Χυμό από ένα λεμόνι
Αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε νερό και χυμό λεμονιού. Ζεματίζουμε το λάχανο και βγάζουμε ένα ένα τα φύλλα.
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τον κιμά και το κρεμμύδι. Ρίχνουμε λίγο νερό και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Διαλέγουμε τα ποιο λεπτά φύλλα και τυλίγουμε τους σαρμάδες.
Τοποθετούμε σε κατσαρόλα προσθέτουμε νερό να σκεπάζει τους σαρμάδες. Ρίχνουμε ένα φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για μια ώρα περίπου.
Με την κουτάλα αφαιρούμε λίγο ζωμό περίπου μία κούπα και το σουρώνουμε σε κατσαρολάκι.
Προσθέτουμε το κορν φλάουρ και τον κρόκο αυγού. Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς.
Μια συνταγή από την ομάδα ΦΑΓΑΚΙ ΜΕ ΜΕΡΑΚΙ και το μέλος Maria Mariloy