Ένα φαγητό με αξία διότι εκτός από νόστιμο είναι και θρεπτικό.
Υλικά
1 μεγάλο λάχανο
Μισό κιλό κιμά μοσχάρι
Μισό φλυτζάνι ρύζι γλασέ
Άνιθο
Μαϊντανό
Καρότο
Κρεμμύδι ξερό
Εκτέλεση
Κόβουμε το κοτσάνι από το λάχανο κυκλικά και λίγο βαθιά και βράζουμε στην κατσαρόλα μέχρι να μαλακώνουν τα φύλλα του.
Σε ένα ταψάκι ξεφλουδίζουμε και βγάζουμε με μαχαίρι το νεύρο στο κέντρο.
Ετοιμάζουμε την γέμιση κιμά κρεμμύδι, καρότο, μυρωδικά, ρύζι και λίγο λαδάκι και γεμίζουμε.
Βάζουμε στην κατσαρόλα και από πάνω ένα πιάτο να τα πιέζει για να μην ανοίξουν και γεμίζουμε με νερό μέχρι το πιάτο.
Βράζουμε για μια ωρίτσα σε σιγανή φωτιά.
Έπειτα είτε κάνουμε αυγολέμονο είτε τσιγαρίζουμε λίγο βούτυρο με αλεύρι και ρίχνουμε ζουμί από την κατσαρόλα έως να πήξει η σάλτσα αλάτι λεμόνι και σερβίρουμε
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Iro Flemetaki