Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα την πιο νόστιμη και παραδοσιακή «ελληνική πίτσα».
Υλικά
Για την ζύμη
80 γρ. προζύμι αναπιασμένο
μισό φακελάκι ξηρή μαγιά
1 ποτήρι νερό χλιαρό
μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη καστανή
μισό κουταλάκι του γλυκού μέλι
μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι και λίγο παραπάνω
αλεύρι γ.ο.χ. τόσο όσο να πάρουμε μια ζύμη εύπλαστη πού λίγο να κολλάει στα χέρια
1 φλυτζάνι του καφέ ελαιόλαδο στο τέλος οταν ή ζύμη πλέον δεν κολλάει
Εκτέλεση
Αφήνω την ζύμη σχεδόν 2 ώρες σκεπασμένη με καθαρή πετσέτα. Ύστερα ξεφουσκώνω, της κάνω ένα δίπλωμα από κάτω προς τα πάνω από όλες τις πλευρές.
Την τουμπάρω επάνω σε λαδόκολλα πασπαλισμένη με λίγο αλεύρι ολικής άλεσης ίσα 1 κουταλιά της σούπας, της ρίχνω πάλι λίγο ελαιόλαδο και προσπαθώ να ανοίξω την ζύμη με τα χέρια για να πάει παντού. Κάνω δακτυλιες.
Έχω κόψει στο σουρωτήρι, όλα σε φέτες, 2 ντομάτες, 5 ντοματίνια στα δύο , 2 ξερά κρεμμύδια, αλάτι, ρίγανη μισό κουταλάκι του γλυκού, λίγο θυμάρι, πάπρικα γλυκιά, για 1 ώρα πριν για να βγουν τα υγρά. Εγώ έβαλα και γύρω στα 80 τυρί φέτα τριμμένη στα χέρια. 2 κολοκυθάκια πράσινο επίσης, 1 μισή πιπεριά κίτρινη. Αν είχα θα έβαζα και λίγα μανιτάρια.
Όπως είναι τουμπάρω επάνω στην ζύμη, στρώνω παντού, έβαλα και λίγο κασέρι τριμμένο σέ μία πλευρά και έψησα την λαδένια σέ προθερμασμενο φούρνο στους 180 αντιστάσεις για 1 ώρα. Προς το τέλος έβαλα την λαμαρίνα κάμω αλλά και πάνω στην σκαρα για 20′ διότι θέλουμε και από κάτω χρώμα. Συν που να είναι καλά ψημένα τα λαχανικά. Αν έχει πάρει πολύ χρώμα από πάνω βάζουμε λίγο αλουμινόχαρτο.
Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και το μέλος Metaxia Kokkinou