Φρέσκο λαβράκι αλά σπετσιώτα.
Υλικά
Για 2 πιάτα 1 μεγάλο λαβράκι κομμένο στην μέση
1 κρεμμύδι σε φέτες
μισό πράσο
μισή πιπεριά Φλωρίνης
1 καρότο
λίγο μαϊντανό όλα κομματάκια
1 μπουνίτσα λάχανο
8 μικρά ντοματίνια
ξύσμα από μισό λεμόνι και μισό πορτοκάλι καθώς και λίγες φέτες μέσα στο φαγητό
αλάτι
τζίντζερ σε σκόνη
κουρκουμάς
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Όλα τα υλικά τα στρώνω σε ένα τηγάνι ή μια ρηχή κατσαρόλα. Βάζω στο μάτι και μόλις κοχλάσει χαμηλώνω τη θερμοκρασία από το 9 στο 2 και αφήνω να γίνει το φαγητό για περίπου 30 λεπτά.
Ενδιάμεσα απλά αναποδογυρίζω τα κομμάτια ψαριού μια φορά προσεκτικά με σπάτουλα για να μην διαλυθεί και 1 σκελίδα σκόρδο μέσα στο φαγητό καθώς ρίγανη και θυμάρι.
Μπορείτε να το σερβίρετε με πιλάφι.
Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και το μέλος Metaxia Kokkinou