Μια έξυπνη συνταγή για κροκέτες κουνουπιδιού ώστε και τα παιδιά να αγαπήσουν το συγκεκριμένο λαχανικό. Και για τους μεγάλους συνοδευτικό σκορδαλιά.
Υλικά
1 μέτριο κουνουπίδι
Νερό και αλάτι
Για τον χυλό
1 κουτάκι μπύρα
1 κούπα τυρί κεφαλοτύρι Δανίας
λίγο αλάτι
αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει
Για την σκορδαλιά
3 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 μεγάλο λεμόνι τον χυμό του
2 μεγάλες πατάτες
Αλάτι
Σκορδαλιά
Βράστε τις πατάτες σε νερό κομμένες σε κομμάτια. Μέσα σε μπλέντερ βάλτε το λεμόνι το λάδι το σκόρδο και το αλάτι. Διαλύστε καλά και μετά βάλτε και τις πατάτες. Χτυπήστε λίγο ακόμα και σκορδαλιά είναι έτοιμη.
Κροκέτες Κουνουπιδιού
Χωρίστε το κουνουπίδι σε μπουκετάκια. Βάλτε τα σε αλατισμένο νερό και βράστε όχι πολύ αλλά να μην είναι και ωμά.
Σε βαθύ μπολ ρίξτε την μπύρα, το τυρί, λίγο αλάτι και σιγά-σιγά το αλεύρι. Ανακατεψτε να γίνει ένας ωραίος χυλός.
Παίρνετε τα μπουκετάκια από το κουνουπίδι τα βουτάτε στο χυλό, τα τηγανίζετε σε βαθύ κατσαρολάκι και σε μπόλικο λάδι ελαφρύ μέχρι να κάνουν ωραίο χρώμα ξανθό.
Τα συνοδεύεται με την σκορδαλιά.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Gogo Samiou
Μην χάσετε
Ρυζοκροκέτες: Μια συνταγή που θα αγαπήσουν τα παιδιά σας