Κρεατόπιτα εντυπωσιακή και πολύ νόστιμη.
Μισό κιλό κρέας χοιρινό που ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να το ψιλοκόψει σε κυβάκια , βρασμένο με ένα κρεμμύδι και λίγο αλάτι.
Κόβουμε 5 πράσα σε κυβάκια, τα ζεματίζουμε και στραγγίζουμε.
Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρω το πράσο, κόβω σε κυβάκια 2 πιπεριές Φλωρίνης και 2 πράσινες πιπεριές τις σοτάρω κι αυτές και ρίχνω ένα φλιτζάνι του καφέ τραχανά σταρένιο, λίγο πιπέρι και το αφήνω να κρυώσει και να φουσκώσει ο τραχανάς.
Προσθέτουμε το κρέας, χτυπάω καλά 3 αυγά και ρίχνω τυρί φέτα τουλάχιστον 300 γρ.
Παίρνω ένα κιλό φύλλα και ανά 4 φύλλα πάντα λαδωμένα, ρίχνω διαδοχικά από την γέμιση. Στο τέλος πάντα κρατάμε 4 φύλλα από πάνω. Την χαράζουμε, την ραντίζουμε με λίγο λαδάκι και νεράκι και σουσάμι εάν θέλετε από πάνω.
Την σιγοψήνουμε να ροδοκοκκινίσει σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 στις αντιστάσεις τουλάχιστον για 45 λεπτά ανάλογα και το φούρνο.
Πάντα ελέγχουμε την πίτα.
Ακόμη ένα μυστικό για τις πίτες αφού ψηθούν τις βγάζουμε από την κουζίνα.
Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και το μέλος Βικτωρία Νακα