Κουνουπίδι τοστ για θρεπτικό brunch.
Υλικά
1 κουνουπίδι τις φουντίτσες
1/2 κούπα παρμεζάνα
3 αυγά
4 φέτες γαλοπούλα
4 φέτες γκούντα
1 κ.σ. ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι , ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βάζουμε στο μούλτι το κουνουπίδι και μετά σε μια πετσέτα και το στύβουμε καλά να βγάλει όλα τα υγρά του.
Χτυπάμε ελαφρώς με ένα πιρούνι τα αυγά και τοποθετούμε σε αυτά το κουνουπίδι, ρίγανη, παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύομε και χωρίζουμε το μείγμα στα 8 έτσι ώστε να βγουν 4 τοστ.
Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε δυο δόσεις.
Με μια σπάτουλα δίνουνε τετράγωνο σχήμα και ψήνουμε κάθε μεριά για 4’ περίπου.
Μετά βάζουμε μια φέτα τυρί και μια γαλοπούλα, κλείνουμε σαν τοστ κι αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να λιώσει το τυρί.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Sophia Gazi