Ενα απλό λαδερό φαγητό που όμως όταν μαγειρευτεί σωστά γίνεται ένα υπέροχο γεύμα.
Υλικά
1 μέτριο κουνουπίδι
2-3 ξερά κρεμμύδια
1 κουτί ντοματάκια
1 φλ. ελαιόλαδο
1 κ.τ.σ. ξύδι
1 κ.τ.γλ. ζάχαρη
1 φύλλο δάφνης
1 ξύλο κανέλα
αλάτι, πιπέρι
Από μια πρέζα γλυκιά κόκκινη πιπεριά, μπούκοβο και λίγη καπνιστή πιπεριά
Εκτέλεση
Καθαρίζω και ψιλοκόβω τα κρεμμύδια και τα ρίχνω σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό να αχνιστούν. Προσθέτω το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και τσιγαρίζω τα κρεμμύδια.
Μετά προσθέτω το κουνουπίδι σε μπουκέτα, συνεχίζω με τα ντοματάκια και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτω και 1,5 ποτήρι νερό και σιγοψήνω για 15 με 20 λεπτά!
Σημ: Από την στιγμή που ρίχνω στην κατσαρόλα τα μπουκέτα κουνουπιδιού δεν ανακατεύω καθόλου το φαγητό πια. Μόνο ανακουνώ την κατσαρόλα που και που, για να μην διαλύσει το κουνουπίδι!
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Κλεοπάτρα Ξυνού Κασάπα
Μην χάσετε
Κάνε το Κουνουπίδι Τοστ και θα γλύφεις και τα δάχτυλα σου
Κροκέτες Κουνουπιδιού με Σκορδαλιά!