Συνταγή για κοτόπουλο αλά κρεμ με λαχανικά.
Υλικά
600 γραμμάρια φιλέτο κοτόπουλο κομμένο ζουλιέν
2 καρότα
2 σκελίδες σκόρδο
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 πράσινη πιπεριά
1 πορτοκάλι πιπεριά
100 ml λευκό κρασί
500 ml φυτική κρέμα γάλακτος χωρίς λακτόζη
150 γραμμάρια κίτρινο τυρί χωρίς λακτόζη
2-3 κ.σ. ηλιέλαιο+ 30 γραμμάρια βούτυρο χωρίς λακτόζη
Αλάτι και πιπέρι και
1 κ.σ. αποξηραμένα διάφορα μυρωδικά
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το ηλιέλαιο και το βούτυρο να ζεσταθεί. Σοτάρουμε το κοτόπουλο για 10 λεπτά, προσθέτουμε τα καρότα και συνεχίζουμε μέχρι να μαλακώσουν, μετά ρίχνουμε και το σκόρδο και τις πιπεριές , αφήνουμε για 5 λεπτά σβήνουμε με 100 ml λευκό κρασί.
Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε 200 ml ζωμό κοτόπουλου ή ζεστό νερό σκεπάζουμε με καπάκι και χαμηλώνουμε τη φωτιά να μαγειρευτεί μέχρι να μείνει με πολύ λίγο ζωμό. Τότε προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος αλάτι πιπέρι και τα μυρωδικά ανακατεύουμε καλά και μόλις πάρει βράσει προσθέτουμε το τριμμένο τυρί . Ανακατεύουμε να λιώσει το τυρί και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό
Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και το μέλος Lilqna Petrova