Πεντανόστιμο κοντοσούβλι με πατάτες στο φούρνο σε λαδόκολλα και ψημένο στη γάστρα.
Παίρνουμε χοιρινές μπριζόλες γύρω στα 500 γρ. κόβουμε και καρφώνουμε τα κρεατακια σε καλαμάκια από σουβλάκια.
Ρίχνουμε αλατοπίπερο, ρίγανη τα βάζουμε σε μαρινάδα με λίγο κρασί, πάπρικα καπνιστή, μισό κρεμμύδι, βάζουμε εναλλάξ με γραβιέρα, ντομάτα και πιπεριά πράσινη.
Κόβω 6 πατάτες στα δύο ή τρία κομμάτια, αλατοπίπερο, ρίγανη, θυμάρι, σκόρδο σε φετούλες, λίγο μουστάρδα, το άλλο μισό κρεμμύδι, λίγο ελαιόλαδο και κουρκουμά.
Βάζω τα καλαμάκια μου με τα κρεατάκια μέσα σε λαδόκολλα με λίγο ελαιόλαδο από πάνω, το ίδιο και με τις πατατούλες σε άλλη λαδόκολλα, τυλίγουμε, βάζουμε στην γάστρα και ψήνουμε για 2 ώρες σε αέρα στους 200.
15′ πριν να σβήσω το φούρνο βγάζω το καπάκι για να πάρουν και λίγο χρώμα.
Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και το μέλος Metaxia Kokkinou
Μην χάσετε
Ρεβίθια στο Φούρνο με Χοιρινό Κρέας
Παϊδάκια Χοιρινά με Σόγια και Μέλι