Μια εύκολη συνταγή για κοκκινιστό μοσχάρι με μελιτζάνες και φέτα σε πήλινο. Ένα εξαιρετικό οικογενειακό φαγητό που θα ενθουσιάσει με τη γεύση του όσους το δοκιμάσουν.
Υλικά:
1 κιλό μοσχάρι σπάλα
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 καρότα τριμμένα
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
300 γρ. ντομάτα ψιλοκομμένη
1 πιπεριά κόκκινη κομμάτια
4 κόκκους μπαχάρι
λίγο κόκκινο κρασί
2 φύλλα δάφνης
1 κουταλάκι κέτσαπ
μια πρέζα κανέλα
λίγο θυμάρι και ρίγανη φρέσκα
ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
Δείτε ακόμη Μοσχαράκι με Μελιτζάνες
Εκτέλεση
Σοτάρουμε σε μια ζεστή κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο το κρέας πολύ καλά, αν πιάσει λίγο στον πάτο, καλλίτερα είναι, το αλεύρι, ανακατεύουμε δύο λεπτά, μετά ρίχνουμε το κρεμμύδι, σκόρδο, πιπεριά, καρότο, πελτέ.
Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τα μπαχαρικά, θυμάρι, φύλλα δάφνης, την ντομάτα και το νερό. Σιγοβράζουμε το φαγητό για 1 1/2 ώρα περίπου να έχει δέσει η σάλτσα.
Σοτάρουμε στο τηγάνι μικρές μελιτζάνες, τις βάζουμε στα πήλινα, γεμίζουμε με το κοκκινιστό και βάζουμε στο φούρνο.
Πριν τα βγάλουμε από το φούρνο προσθέτουμε λίγη τριμμένη φέτα και τα αφήνουμε λίγα λεπτά ακόμα.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Pellumbesha Lumi
Μην χάσετε Ρολάκια μελιτζάνας με μοσχαράκι!