Σπιτικά κεφτεδάκια με πράσο ψημένα στη γάστρα.
Υλικά
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
2 φέτες ψωμί μουλιασμένο
Λίγο δυόσμο ρίγανη αλάτι πιπέρι
1 κ.σ. ξύδι
1 αυγό
1 κ.σ. λάδι
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κιλό πράσα κομμένα σε κομμάτια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 καρότο σε ροδέλες
2 πατάτες σε ροδέλες
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
1 ντομάτα τριμμένη
1 ποτ. χυμό ντομάτας
Εκτέλεση
Βάζω όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια και τα ζυμώνω καλά. Τα αφήνω μισή ώρα στο ψυγείο .Σε ένα πλατύ τηγάνι βάζω λίγο λάδι και σοτάρω τα πράσα.
Ρίχνω και τα κρεμμυδάκια το κρεμμύδι να μαλακώσουν προσθέτω το καρότο και τις πατάτες να σοταριστούν. Ρίχνω και την ντομάτα τον μαϊντανό σβήνω με το κρασί αφήνω λίγο να εξατμιστεί. Προσθέτω λίγο νερό και τον χυμό ντομάτας και σιγοβράζω 10 λεπτά.
Μετά τα μεταφέρω στην γάστρα από επάνω βάζω τα κεφτεδάκια προσθέτω λίγο νερό μέχρι την μέση της γάστρας λίγο λάδι και ψήνω με κλειστό καπάκι στους 180 μια ώρα περίπου.
Μετά ανοίγω το καπάκι και συνεχίζω το ψήσιμο δέκα λεπτά ακόμα μέχρι να πάρει χρώμα και να μείνει με το λάδι του.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Αλεξάνδρα Κυριάκη
Μην χάσετε
Φτιάξε σήμερα τα λαχταριστά Μαμαδίστικα Κεφτεδάκια με Ούζο και Βρώμη
Κεφτεδάκια με Πατάτα και Τόνο: Μοναδικά και θα τα λατρέψετε
Συνταγή για απίθανους Λεμονοκεφτέδες που θα γλείφετε και τα δάχτυλά σας!