Ένα νόστιμο, νηστίσιμο και διαφορετικό γιουβέτσι με μανιτάρια. Τώρα το καλοκαίρι αποφεύγουμε τα πολλά κρέατα και προτιμούμε περισσότερα λαχανικά.
Συνταγή για γιουβέτσι με μανιτάρια
- Μισό κιλό κριθαράκι χοντρό
- 1 κουτί μικρό μανιτάρια
- 2-3 ντομάτες ώριμες
- Λίγος ντοματοπελτές
- 2 κρεμμύδια μικρά
- 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κομμάτι κανέλα (μασούρι)
- Πιπέρι καγιέν
- Λάδι
– Ετοιμάζουμε τη σάλτσα σοτάροντας στο λάδι τα μανιτάρια που έχουμε κόψει ψιλά και το κρεμμύδι.
– Ρίχνουμε την ντομάτα περασμένη από τον τρίφτη, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το πιπέρι, το αλάτι και τα υπόλοιπα.
– Στο μεταξύ, βράζουμε με αλάτι το κριθαράκι. Οταν βράσει αρκετά, αλλά όχι πλήρως, το κατεβάζουμε και το σουρώνουμε.
– Ανακατεύουμε με τη σάλτσα και βάζουμε σε δυνατό φούρνο. Οταν πιει τη σάλτσα και κάνει κρούστα το βγάζουμε.
– Γίνεται και με βούτυρο και τυρί τριμμένο (από πάνω για νόστιμη κρούστα).
Μια συνταγή από το e-cook.gr
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο