Νοστιμότατοι παραδοσιακοί λαχανοσαρμάδες.
Υλικά
Ένα λάχανο μέτριο
Ένα κιλό κιμά ανάμικτο
Ένα φλυτζάνι του τσαγιού ρύζι Καρολίνα
Ένα φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
Δύο μέτρια κρεμμύδια στον τρίφτη
Μια κουταλιά της σούπας πελτέ
Λίγο πιπέρι κόκκινο γλυκό
Λίγο πιπέρι μαύρο
Αλάτι
Το χυμό από 2 λεμόνια
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεματίζουμε το λάχανο αφού έχουμε αφαιρέσει το χοντρό κοτσάνι με το μαχαίρι.
Και σιγά σιγά αφαιρούμε τα φύλλα.
Αφού κρυώσουν, αφαιρούμε τα σκληρά κοτσάνια και κρατάμε τα φύλλα.
Ανακατεύουμε όλα τα παραπάνω υλικά.
Προσθέτουμε μια μικρή ποσότητα στο φύλλο και τα τυλίγουμε.
Στο πάτο της κατσαρόλας τοποθετούμε τα σκληρά κοτσάνια για να μην μας κολλήσουν τα γιαπράκια.
Προσθέτουμε νερό μέχρι να τα σκεπάσει.
Λίγο λάδι αλάτι πιπέρι και τα σκεπάζουμε με ένα πιάτο για να μην χαλάσουν.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά περίπου μια ώρα.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Κατερινα Στεργιου