Μια νηστίσιμη και καλοκαιρινή συνταγή με γαρίδες.
Υλικά
1 κιλό φρέσκες γαρίδες ( γάμπαρη)
Μια κόκκινη και μια πράσινη πιπεριά
2 φρέσκες ντομάτες στον τρίφτη
1 φλυτζάνα ελαιόλαδο
1 ποτήρι μπύρα
500 γρ. κριθαράκι μέτριο
1 μεγάλο κρεμμύδι στον τρίφτη
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
Αλατοπίπερο
Εκτέλεση
Σε 2 λίτρα νερό βράζουμε τα κεφάλια από τις γαρίδες και αφήνουμε στην άκρη.
Σε κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι με το λάδι. Στη συνέχεια ρίχνουμε το σκόρδο, τις πιπεριές, τη ντομάτα και κατόπιν το κριθαράκι και αλατοπιπερώνουμε.
Με την κουτάλα ρίχνουμε λίγο λίγο το νερό που έχουμε βράσει τα κεφάλια ( μπορεί να μη χρειαστεί όλο) και σβήνουμε με τη μπύρα, αφού έχουμε πρώτα προσθέσει τα σώματα από τις γαρίδες και αφήνουμε για δέκα λεπτά, όχι περισσότερο γιατί σκληραίνουν.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Νικολέττα Πετροπούλου