Φρέσκος μπακαλιάρος για όσους λατρεύουν τα θαλασσινά μαζί με λαχανικά.
Φρέσκος Μπακαλιάρος και Λαχανικά στο Φούρνο
Υλικά
- Μεγάλο φιλέτο μπακαλιάρου
- Κλωνάρια σέλερι κομμένα σε καρέ
- Ξερά κρεμμύδια κομμένα σε καρέ
- Ντομάτες κομμένες σε καρέ
- Μεγάλες πατάτες κομμένες σε καρέ
- Κουταλάκι θυμάρι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 κούπα λάδι
- 1 φύλλο δάφνης
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Αφού έχουμε κόψει όλα τα λαχανικά μας, τα στρώνουμε σε ένα ταψί και προσθέτουμε λάδι, θυμάρι, αλάτι, πιπέρι, σκόρδο και φύλλο δάφνης.
- Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και τα σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί.
- Κλείνουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά έως 50 λεπτά.
- Το βγάζουμε από το φούρνο τοποθετούμε τον μπακαλιάρο επάνω στα λαχανικά και τον καλύπτουμε με φέτες ντομάτας.
- Βάζουμε ελαιόλαδο αλατοπίπερό και ελάχιστη ρίγανη το ψήνουμε για άλλα 25 λεπτά αναλόγως πόσο χοντρός είναι ο μπακαλιάρος
Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και το μέλος Marianthi Kalogiros
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο