Η κλασσική συνταγή για γιουβέτσι με μοσχαράκι στον φούρνο με σάλτσα και κριθαράκι! Ένα παραδοσιακό κυριακάτικο φαγητό που όλοι λατρεύουν.
Εύκολο Γιουβέτσι με Μοσχαράκι στο Φούρνο
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ και το μέλος τσιουκανη ελενη Σάκης
Υλικά Συνταγής
- 1 κιλό μοσχάρι σε κομμάτια από κιλότο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 3 ντομάτες ώριμες τριμμένες
- 1 κ.της σούπας πελτέ
- 1 ξυλάκι κανέλας
- Αλάτι,πιπέρι,3-4 κόκκους μπαχάρι
- 1 φλ.του τσαγιού λευκό κρασί
- 1 φλ.του τσαγιού ελαιόλαδο
- 500 γρ. κριθαράκι μέτριο
Οδηγίες συνταγής
- Σωτάρουμε το κρέας στην κατσαρόλα με κρεμμύδι,σκόρδο,ρίχνουμε μετά το κρασί μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε τις ντομάτες και τον πελτέ.
- Ρίχνουμε κανέλα,αλάτι,πιπέρι,μπαχάρια και βραστό νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει.
- Σε μια γάστρα ή πυρέξ βάζουμε όλο το περιεχόμενο της κατσαρόλας αφαιρούμε το ξυλάκι κανέλας και ψήνουμε στο φούρνο ελέγχουμε το νερό βάζοντας πάντα ζεστό.
- Μόλις βράσει ρίχνουμε το κριθαράκι και αφήνουμε για μισή ώρα πάντα να ελέγχεται το νερό.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο