Φτιάξτε οικονομικά και εύκολα σπιτικά μακαρόνια και δεν θα πιστεύετε τη νοστιμιά τους.
Εύκολα Σπιτικά Μακαρόνια
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ και το μέλος Eleni Kalisperati
Υλικά Συνταγής
- 335 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 120-150 γρ. ζεστό νερό
- 3 γρ. αλάτι
Οδηγίες συνταγής
- Ανακατεύω το σιμιγδάλι με το αλάτι και προσθέτω σιγά σιγά το νερό ώστε να κάνω μια σφιχτή ζύμη.
- Ζυμώνω πολύ καλά ( γύρω στα 10 λεπτά), το βάζω σε σακουλάκι και το κλείνω καλά να μην ξεραθεί. Αφήνω για 30 λεπτά.
- Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγω φύλλα σαν της πίτας, κόβω σε λεπτές λωρίδες και βράζω σε αλατισμένο νερό για 3-5 λεπτά!!
- Σερβίρονται με φρέσκο βούτυρο και τριμμένο τυρί η ότι άλλο θέλετε.
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο