Σπιτικά παραδοσιακά κεμπάπ εύκολα και απλά με ανάμικτο μοσχαρίσιο και αρνίσιο κιμά, αρωματικά και πεντανόστιμα.
Υλικά
400 γραμμάρια κιμά αρνιού
300 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά
1 κουταλιά της σούπας πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Λάδι όσο χρειάζεται
Εκτέλεση
Ανακατέψτε το αρνί με το μοσχαρίσιο κιμά για να δώσει γεύση στο κεμπάπ. Προσθέσετε μπαχαρικά και ζυμώστε για 10 λεπτά.
Αφήστε το στο ψυγείο για 4-5 ώρες Πάρτε λίγο κιμά στο χέρι σας και βάλτε τον σε ξύλινα σουβλάκια και πλάθετε βρέχοντας τα χέρια σας.
Τοποθετήστε τα κεμπάπ σε ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα και βάλτε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς.
Ψήστε μέχρι να ροδίσει για 15-20 λεπτά.
Μια συνταγή από την ομάδα Μαγειρεύουμε με την Λίτσα και το μέλος Gharib Naeim
Μην χάσετε
Συνταγή για απίθανους Λεμονοκεφτέδες που θα γλείφετε και τα δάχτυλά σας!
Φτιάξε σήμερα τα λαχταριστά Μαμαδίστικα Κεφτεδάκια με Ούζο και Βρώμη