Είστε έτοιμοι να πειραματιστείτε με αυγά και σκόρδο για να εκπλήξετε τους καλεσμένους σας στο δείπνο και τους γευστικούς σας κάλυκες; Παρά τη φαινομενική ασυμβατότητά τους, το σκόρδο και τα αυγά συνδυάζονται σε ένα εκπληκτικά νόστιμο και θρεπτικό πιάτο που είναι τόσο απλό στην προετοιμασία όσο και χορταστικό.
Συστατικά για τα αυγά με σκόρδο:
3 μεγάλα αυγά
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
Αλάτι και πιπέρι για γεύση
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή βούτυρο
Προαιρετικά: μαϊντανός ή σχοινόπρασο για γαρνίρισμα
Δείτε ακόμη Φτιάχνουμε Ελβετικά Αυγά
Οδηγίες:
- Σπάστε τα αυγά σε ένα μπολ και χτυπήστε τα μέχρι να ενωθούν καλά οι κρόκοι και τα ασπράδια.
- Καθαρίστε και ψιλοκόψτε τις σκελίδες σκόρδου. Όσο πιο λεπτοκομμένο, τόσο πιο διάχυτη θα είναι η γεύση του σε όλο το πιάτο.
- Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο ή λιώνετε το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία.
- Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο στο τηγάνι. Το σοτάρετε απαλά μέχρι να μυρίσει και μόλις αρχίσει να παίρνει χρυσαφί χρώμα. Προσέξτε να μην το κάψετε το σκόρδο, γιατί μπορεί να προσθέσει μια πικρή γεύση στο φαγητό σας.
- Ρίξτε τα χτυπημένα αυγά πάνω από το σοταρισμένο σκόρδο στο τηγάνι. Ανακατέψτε απαλά να ενωθούν.
- Αλατοπιπερώστε κατά βούληση.
- Μαγειρέψτε το μείγμα, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι τα αυγά να δέσουν πλήρως αλλά να μαλακώσουν. Ρυθμίστε τη θερμοκρασία για να αποφύγετε το υπερβολικό ψήσιμο ή το κάψιμο των αυγών.
- Βγάλτε το τηγάνι από την εστία. Προαιρετικά, πασπαλίστε από πάνω ψιλοκομμένα μυρωδικά όπως μαϊντανό ή σχοινόπρασο.
Σερβίρετε αμέσως όσο είναι ζεστό. Αυτό το πιάτο συνδυάζεται καλά με τοστ ή μια απλή συνοδευτική σαλάτα για ένα ισορροπημένο γεύμα.
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο