Μια παραδοσιακή συνταγή για το πατροπαράδοτο φρικασέ με αρνάκι, μαρούλι και αβγολέμονο, ιδανικό πιάτο για το κυριακάτικο τραπέζι!
Υλικά
1,5 κιλό αρνί κομμένο σε μερίδες
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό τριμμένο
3 μεγάλα μαρούλια χοντροκομμένα
8 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κ.σ. αλεύρι
αλάτι πιπέρι
Για το αυγολέμονο:
2 αυγά
χυμό από 2 λεμόνια
Εκτέλεση
Κόβετε σε μερίδες το αρνάκι. Το πλένετε και το ταμπονάρετε σε χαρτί κουζίνας να στεγνώσει.
Πλένετε και χοντροκόβετε τα μαρούλια, τα “ζεματάτε” για 2 λεπτά σε κοχλαστό νερό και τα σουρώνετε.
Σε κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε καλά από όλες τις πλευρές το κρέας, να ροδίσει ελαφρά. Το βγάζετε σε πιατέλα και το διατηρείτε ζεστό. Στο ίδιο λάδι βάζετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το τριμμένο ξερό κρεμμύδι και τα σοτάρετε μέχρι να γυαλίσουν και να ροδίσουν ελαφρά.
Ξαναβάζετε μέσα το σοταρισμένο κρέας, πασπαλίζετε παντού με το αλεύρι, ανακατεύετε, προσθέτετε 1 1/2 ποτήρι ζεστό νερό, να σκεπάζεται με νερό ο κρέας, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να βράσει, σε μέτρια θερμοκρασία, για 50 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Προσθέτετε λίγο ζεστό νερό κατά τη διάρκεια του βρασμού αν χρειαστεί.
Μόλις μαλακώσει το κρέας προσθέτετε τα μαρούλια, το μισό άνηθο και το μισό μαϊντανό και αλατοπιπερώνετε. Ανακατεύετε να σκεπαστούν τα μαρούλια με το ζωμό, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 20 λεπτά. Προσθέτετε τον υπόλοιπο άνηθο και μαϊντανό και βράζετε για 10- 15 περίπου λεπτά ακόμα.
Χτυπάμε το αυγολέμονο με λίγο ζωμό του φαγητού κι αυγοκόβουμε.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Sunday Lous
Μην χάσετε
Κοκκινιστό Μοσχάρι με Μελιτζάνες και Φέτα σε Πήλινο
Ρεβίθια στο Φούρνο με Χοιρινό Κρέας