Πεντανόστιμη συνταγή για στιφάδο αγριογούρουνο.
Υλικά
2 κιλά αγριογούρουνο
2 κιλά κρεμμύδια στα τέσσερα
1 ποτήρι του νερού κρασί
2 κουταλιές της σούπας πελτέ
σάλτσα σπιτική ή του εμπορίου
1 ξυλαράκι κανέλα
5-6 μπαχάρια, 3-4 δαφνόφυλλα
μαύρο πιπέρι, κόκκινη πάπρικα, αλάτι, ελαιόλαδο
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
ξύδι και νερό
2 κλαράκια σέλινο
Εκτέλεση
Από το βράδυ κόβουμε το κρέας σε κομμάτια και το βάζουμε μέσα σε νερό με μπόλικο ξύδι.
Την επόμενη μέρα βάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα, βράζουμε και πετάμε τα τρία πρώτα του νερά. Βράζουμε για 5 λεπτά, προσθέτουμε τα 2 κλαράκια σέλινο στο τελευταίο βράσιμο και μετά τα πετάμε.
Τέλος παίρνουμε το κρέας και το βάζουμε σε ένα μπολ ρίχνουμε μπόλικο νεράκι και το ξεπλένουμε.
Σε χύτρα ρίχνουμε το ελαιόλαδο με ένα ψιλοκομμένο κρεμμύδι, βάζουμε το κρέας και τσιγαρίζουμε πολύ καλά.
Στην συνέχεια το σβήνουμε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί το κρασί, διαλύουμε τον πελτέ μέσα σε νεράκι και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με τη σάλτσα.
Ρίχνουμε τα δαφνόφυλλα, μπαχάρια, κανέλες, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα και νεράκι να σκεπάζει το κρέας.
Σφραγίζουμε την χύτρα και βράζουμε το κρέας για μισή ώρα. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, βάζουμε λάδι στο τηγάνι και τα τσιγαρίζουμε πολύ καλά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη πάνω στα κρεμμυδάκια και συνεχίζουμε για λίγο ακόμα το τσιγάρισμα.
Παίρνουμε ένα ταψί ή τη γάστρα, βάζουμε τα κρεμμυδάκια μέσα και το αγριογούρουνο από την κατσαρόλα και το ψήνουμε στο φούρνο στους 220 βαθμούς μέχρι να μελώσει και να δέσει καλά η σάλτσα.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Gogo Samiou