Η πιο νόστιμη συνταγή για αφράτη τυρόπιτα χωρίς φύλλο που παραμένει τόσο μαλακή και φρέσκια ακόμη και μετά από μέρες.
Αφράτη Τυρόπιτα Χωρίς Φύλλο
Μια συνταγή από την ομάδα Οι Καλύτερες Συνταγές (Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής) και το μέλος Δέσποινα Μπο
Υλικά Συνταγής
- 500 γρ. φέτα τριμμένη
- 2 αυγά
- 1 γάλα εβαπορέ ολόκληρο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 φλ. του καφέ νερό
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Κρεμμυδάκι φρέσκο αν θέλετε
- 400 γρ. αλεύρι φαρίνα (ίσως λίγο λιγότερο ή λίγο περισσότερο)
- Λίγο βούτυρο
- Σουσάμι
- Λίγο ημισκληρο τυρί
Οδηγίες συνταγής
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το νερό και τα αυγά και ανακατεύουμε με αυγοδάρτη.
- Προσθέτουμε τη φέτα, το γάλα, το αλατοπίπερο το κρεμμυδάκι το φρέσκο και το λάδι.
- Ανακατεύουμε λιγάκι ακόμα και στην συνέχεια ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να γίνει το μείγμα μας χυλός. Ούτε πολύ σφιχτός, ούτε και νερουλός.
- Με ένα κομματάκι βούτυρο αλείφουμε ένα αντικολλητικό ταψί ή λαδόκολλα.
- Ρίχνουμε το μείγμα μας στο ταψί και σκορπάμε στην επιφάνεια μικρά κομμάτια βουτύρου και σουσάμι.
- Ψήνουμε στους 180 C για 30′-40′ περίπου μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο