Πεντανόστιμοι κολοκυθοκεφτέδες ψημένοι στο φούρνο.
Υλικά
5-6 κολοκύθια μεγάλα
2 μεγάλα κρεμμύδια
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
4-5 κλωναράκια άνηθο ψιλοκομμένο
5-6 κλωναράκια δυόσμο ψιλοκομμένο
2 αυγά
1 κουταλιά ρίγανη
3 κουταλιές ελαιόλαδο
200 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένη
100 gr τυρί ρεγκάτο τριμμένο
2 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι
1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει
Πιπέρι και λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Πλένουμε τρίβουμε στον τρίφτη τα κολοκύθια αλατίζουμε ανακατεύουμε και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να κατεβάσουν τα νερά τους για καμιά ωρίτσα. Ωστόσο κάνουμε την προετοιμασία των υλικών..
Σε μία καθαρή πετσέτα ρίχνουμε το κολοκύθι και το στύβουμε πολύ καλά. Το βάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε όλα τα παραπάνω υλικά ανακατεύοντας πολύ καλά (προσοχή στο αλάτι επειδή ήδη το έχουμε αλατίσει και προσθέτουμε τη φέτα η οποία είναι και εκείνη αλμυρή).
Παίρνουμε μία μεγάλη κουταλιά από το μίγμα το ρίχνουμε μέσα σε αλεύρι το τινάζουμε μες στο χέρι μας να φύγει το πολύ αλεύρι και πλάθουμε σε μπιφτεκάκια. Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 220 βαθμούς στον αέρα περίπου 30-35 λεπτά ανάλογα το φούρνο.
Αν έχουν ψηθεί από κάτω και έχουν πάρει χρώμα μπορούμε να τα γυρίσουμε από την άλλη ώστε να γίνουν ομοιόμορφα. Όταν ψηθούν όμως στον αέρα συνήθως ροδίζουν κανονικά.
Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και το μέλος Marina Hatzidaki