Μπουρεκάκια (τυροπιτάκια) για τον απογευματινό καφέ, το πρωινό και σνακ για το σχολείο ή την εργασία.
Υλικά για τα μπουρεκάκια:
Ζύμη
1 πακέτο αλεύρι φαριν απ
1 φλ. τσαγιού ηλιέλαιο
1 φλ. τσαγιού ρετσίνα
Γέμιση
400 γρ. φέτα
1 κρόκο αυγού (το ασπράδι για το άλειμμα)
Άσπρο πιπέρι (μπορείτε και μαύρο ή και να το παραλείψετε)
Δείτε ακόμη Μάφινς με Μελιτζάνες
Εκτέλεση:
- Θρυμματίζουμε τη φέτα, προσθέτουμε τον κρόκο, το πιπέρι (αν βάλουμε) και ανακατεύουμε με πιρούνι να ομογενοποιηθούν. Τοποθετούμε τη γέμιση στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της ζύμης και μόλις ομογενοποιηθούν, τη χωρίζουμε σε 32 μπαλάκια. Το εύκολο κόλπο για το χώρισμα της ζύμης είναι στη μέση και κάθε μέση ξανά στη μέση και κάθε μέση ξανά στη μέση κ.ο.κ. ώσπου η κάθε η αρχική μέση να δώσει 16 μπαλάκια η μια και 16 μπαλάκια η άλλη.
- Ανοίγουμε με το χέρι το κάθε μπαλάκι σε μια στρογγυλή μικρή πιτούλα (σαν ένα πιατάκι του καφέ περίπου, ίσως λίγο μικρότερη), βάζουμε ένα κ.γλ. περίπου γέμιση στο μισό και με το άλλο μισό καπακώνουμε και πατάμε γύρω γύρω με το δάχτυλο μας να κλείσει καλά. Πατάμε μετά με το πιρουνάκι και τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
- Αλείφουμε από πάνω με το ασπράδι που το έχουμε “σπάσει” πολύ καλά με ένα πιρούνι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για περίπου 25′ ταυτόχρονα και τα δυο ταψιά. Περίπου στα 20′ αλλάζουμε τα ταψιά πάνω κάτω να ψηθούν όλα ομοιόμορφα.
Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και το μέλος Ευτυχία Έφη Τιφτικίδου
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο