Μπορείτε να φτιάξετε σπιτικές βάφλες εύκολα και οικονομικά με απλά υλικά που πιθανότατα έχετε ήδη στο σπίτι. Είναι η τέλεια βάση για οποιεσδήποτε γαρνιτούρες όπως κομματια σοκολάτας, ξηρους καρπους και φρούτα.
Υλικά για σπιτικές βάφλες:
2 κούπες αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας, συν 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 αυγά
6 κουταλιές της σούπας αλατισμένο βούτυρο, λιωμένο
1 ½ φλιτζάνι γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
Εκτέλεση:
Ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη μαζί σε ένα μεσαίο μπολ. Σε ένα άλλο μπολ ρίξτε τα αυγά, το βούτυρο, το γάλα και τη βανίλια και ανακατέψτε.
Αναμείξτε τα υγρά υλικά στο ίδιο μπολ με τα ξηρά υλικά. Ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα ξηρά, αλλά οχι υπερβολικά γιατί θα σβολιάσει το μείγμα.
Προθερμάνετε το βαφλιέρα. Μόλις ζεσταθεί, ρίξτε μια δόση από το μείγμα και ψήστε τη βάφλα μέχρι να ροδίσει. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο μείγμα.
Σερβίρετε τις βάφλες με τις αγαπημένες σας γαρνιτούρες. Αν σας περισσέψουν μπορείτε να τις βάλετε στην κατάψυξη και να τις ξαναζεστάνετε σε τοστιέρα.
Δείτε επίσης Σπιτικά Ψωμάκια Τσιαπάτα