Η μερέντα είναι μια ένοχη απόλαυση των περισσότερων αλλά έχετε σκεφτεί ποτέ να την φτιάξετε μόνοι σας; Είναι εκπληκτικά εύκολο το πως να φτιάξετε σπιτική μερέντα!
Υλικά για να φτιάξετε 1 βάζο (250 γρ.) σπιτική μερέντα:
150 γρ. σοκολάτα γάλακτος και 50 γρ. μαύρη σοκολάτα λιωμένη και κρυωμένη
50 γρ. φουντούκια (ασπρισμένα)
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
50 γρ ζάχαρη άχνη
50 ml λάδι ή φουντουκέλαιο
Δείτε ακόμη Πώς να Φτιάξετε Σπιτικό Φυστικοβούτυρο με Ένα Μόνο Υλικό!
Εκτέλεση:
Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 200°C. Απλώστε τα φουντούκια σας σε ένα ταψί και ψήστε μέχρι να ροδίσουν.
Χτυπήστε τα φουντούκια στο μούλτι μέχρι να γίνουν λεπτοαλεσμένα.
Προσθέστε τη ζάχαρη άχνη και ανακατέψτε να ενωθούν.
Ρίξτε μέσα το εκχύλισμα βανίλιας, τη λιωμένη σοκολάτα και το λάδι και χτυπάτε να ενωθούν.
Αδειάζετε στο βάζο αφού πρώτα το έχετε αποστειρώσει και αφήνετε στο ψυγείο να δέσει.
Η σπιτική μερέντα είναι έτοιμη και μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για 4-6 εβδομάδες. Εάν είναι λίγο σκληρή, μπορείτε να τη ζεστάνετε γρήγορα στο φούρνο μικροκυμάτων ή απλά να την απλώσετε σε ζεστό ψωμί τοστ και σύντομα θα λιώσει.
Δείτε ακόμη Πως να Φτιάξετε Κρέμα Ζαχαροπλαστικής σαν Επαγγελματίας Σεφ