Γρήγορη και εύκολη συνταγή με ρύζι.
Υλικά
2 φλυτζάνια ρύζι
6 νερό
1 πιπεριά ψιλοκομμένη
8 ώριμες ντομάτες τριμμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
1 κύβο λαχανικών
1 σκελίδα σκόρδο
μαϊντανός
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι ρίξτε 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε , την τριμμένη ντομάτα την πιπεριά, τον μαϊντανό και τον κύβο.
Μαγειρέψτε για ένα με δύο λεπτά ανακατεύοντας. Ρίξτε το νερό και ανακατεύετε. Προσθέστε όσο αλάτι και πιπέρι θέλετε. Τοποθετήστε το ρύζι σε ένα ταψί και από πάνω ρίξτε την σάλτσα ντομάτας που μαγειρέψατε.
Ψήστε το φαγητό για 30 λεπτά μέχρι το ρύζι να μαγειρευτεί καλά και να απορροφήσει τα υγρά. Αναλόγως τον φούρνο σας.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Katerina Kostanasiou-Tatsi