Συνταγή για να φτιάξετε μια υπέροχη Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο. Η συγκεκριμένη συνταγή είναι πολύ ευκολη και είναι πολύ οικονομική. Η συνταγή είναι από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη.
Υλικά για την Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο
Για την γαλατόπιτα:
- 1 λίτρο γάλα
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 180 γρ. ζάχαρη
- 70 γρ. κορν φλάορ
- 2 κρόκοι αυγών
- 55 γρ. βούτυρο, κρύο
Ζύμη Ατσμα για γλυκές και αλμυρές παρασκευές!
Για το άλειμμα:
- 1 αυγό
- 2 κ.σ. ζάχαρη
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας, τη ζάχαρη, το κορν φλάορ, τους κρόκους αυγών και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να βράσει.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το κρύο βούτυρο και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε την κρέμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί 20 εκ. με λαδόκολλα.
- Ανακατεύουμε το ολόκληρο αυγό με 2 κ.σ. ζάχαρη και αλείφουμε την κρέμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200 για περίπου 20′-25′.
- Αφήνουμε να κρυώσει 10′ και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες μέχρι να σφίξει καλά.
- Προαιρετικά, πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα πριν σερβίρουμε.
Δείτε το βίντεο της συνταγής
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο