Ο αγαπημένος σεφ Jamie Oliver μοιράζεται το «μυστικό» του για τις πιο νόστιμες τραγανές πατάτες που έχετε δοκιμάσει ποτέ! Τέλεια ροδισμένες εξωτερικά και μαλακες εσωτερικά.
Τι χρειάζεστε για τις τέλειες τραγανές πατάτες:
1 κιλό πατάτες
Πιπέρι και αλάτι
Δενδρολίβανο
Ελαιόλαδο
Δείτε ακόμη 10 Μυστικά Συστατικά που θα Απογειώσουν τα Φαγητά σας
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 °C.
- Κόβετε τις πατάτες σε ίσα κομμάτια 7-8 εκ.
- Ξεπλύνετε τις πατάτες για να φύγει το περιττό άμυλο και μετά τις βάζετε σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό και λίγο αλάτι. Θα πρέπει να καλυφθούν πλήρως με νερό.
- Αφήνετε να πάρει μια βράση και μαγειρεύετε τις πατάτες για 6-7 λεπτά. Τις στραγγίζετε σε ένα τρυπητό και τις αφήνετε μέσα για 3 λεπτά να στεγνώσουν.
- Ανακινήστε λίγο το τρυπητό για να γίνουν οι πατάτες λίγο τραχιές εξωτερικά. Αυτό θα διασφαλίσει ότι θα γίνουν εξαιρετικά τραγανές.
- Μοιράστε τις πατάτες στον πάτο ενός μεγάλου ταψιού σε μία στρώση και προσθέστε λάδι ή βούτυρο. Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι.
- Περάστε τις πατάτες με το λάδι ή το βούτυρο.
- Ψήνετε τις πατάτες στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν, περίπου τα τρία τέταρτα της ώρας.
- Εδώ έρχεται το μυστικό κόλπο! Παίρνετε μια πρέσα πατάτας και πιέζουμε απαλά τις ψητές πατάτες να ισιώσουν λίγο και να αυξηθεί η επιφάνειά τους. Όσο περισσότερο έρχεται η πατάτα σε επαφή με το τηγάνι, τόσο πιο τραγανή θα γίνει.
- Προσθέστε το δεντρολίβανο, ανακατέψτε τις πατάτες και ξαναβάλτε το ταψί στο φούρνο.
- Ψήστε τις πατάτες για άλλα 40-45 λεπτά μέχρι να γίνουν τέλειες τραγανές και ροδαλές!
Δείτε επίσης Το Πιο Εύκολο Καθάρισμα Αράπικων Φιστικιών
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο