Syntagesgiaolous.gr | Συνταγές για Φαγητά και γλυκά
Από τους ΣεφΣυμβουλές

Ξεχνάς Να Μουλιάσεις Τα Φασόλια και τα Ρεβύθια; Το Απόλυτο Και Έξυπνο Κόλπο Με Την Κατάψυξη Που Θα Σου Λύσει Τα Χέρια

Ξεχνάς Να Μουλιάσεις Τα Φασόλια και τα Ρεβύθια; Το Απόλυτο Και Έξυπνο Κόλπο Με Την Κατάψυξη Που Θα Σου Λύσει Τα Χέρια
Ξεχνάς Να Μουλιάσεις Τα Φασόλια και τα Ρεβύθια; Το Απόλυτο Και Έξυπνο Κόλπο Με Την Κατάψυξη Που Θα Σου Λύσει Τα Χέρια

Ξεχάσατε να μουλιάσετε όσπρια χθες; Θέλετε στο άψε σβήσε να στήσετε φαγητό;

Να ένα μυστικό που θα σας λύσει τα χέρια.

Πόσες φορές θέλετε να μαγειρέψετε στα γρήγορα γίγαντες και ρεβύθια σούπα και ξεχάσατε να τα μουλιάσετε;

Αυτό το μυστικό για το μουλιασμα και τη συντήρηση των οσπρίων θα σας φανεί πολύ χρήσιμο.

Μουλιάστε από το προηγούμενο βράδυ, πάντα με μπόλικο κρύο νερό τα ρεβύθια σας ή τους γίγαντες.

Ρεβύθια στον φούρνο
φώτο Ρεβύθια στον φούρνο

Την επόμενη ημέρα, αφού θα έχουν μείνει αρκετές ώρες και θα έχουν φουσκώσει και μαλακώσει αρκετά, στραγγίστε τα καλά σε σουρωτήρι.

Μοιράστε τα σε σακουλάκια τροφίμων δηλ σε ποσότητα ίση με τα άτομα που αντιστοιχούν. Υπολογίστε για κάθε άτομο 1 φλ. όσπρια.

Γίγαντες στον φούρνο
φώτο – Γίγαντες στον φούρνο

Κλείστε καλά τα σακουλάκια μερίδες και αποθηκεύστε τα στην κατάψυξη. Διατηρούνται για μήνες. Και το πιο ωραίο δεν σας το είπα ακόμα. Αν τα όσπρια έχουν μουλιάσει αρκετά κι έχουν μαλακώσει καλά, τότε μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε κατευθείαν από την κατάψυξη στην κατσαρόλα σας. Δεν χρειάζονται ξεπάγωμα. Οπότε ανά πάσα στιγμή, φτιάχνετε γίγαντες ή ρεβύθια  από την κατάψυξη έτοιμα στην κατσαρόλα. Γιατί είπαμε δεν θέλει κόπο, αλλά θέλει τρόπο.

via argiro

Δείτε επίσης Ξέρετε Γιατί Πρέπει να Μουλιάζετε τα Φασόλια πριν τα Μαγειρέψετε;

Πόσο χρήσιμο ήταν το άρθρο?

Κλικ στα αστέρια να βαθμολογήσεις!

Μέσος όρος βαθμολογίας 4.4 / 5. βαθμοί: 22

Καμία βαθμολογία ακόμα! Γίνε ο πρώτος.

Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο

Σε ενδιάφέρουν

Γιατί Πρέπει να Στύψετε Λίγο Λεμόνι στο Λάδι Όταν Τηγανίζετε

syntages gia olous

Πώς να Καθαρίσετε τα Λέπια των Ψαριών Μόνο με μια Πλαστική Σακούλα

syntages gia olous

12 πανέξυπνα κόλπα κουζίνας για «ψαγμένες» νοικοκυρές

syntages gia olous

Πως να Ξεπαγώσετε το Κρέας Διατηρώντας την Ποιότητά του

syntages gia olous

Δυσκολεύεσαι να φτιάξεις Σπιτικό Φύλλο για Πίτα τραγανό; Εδώ θα δεις βήμα βήμα τις οδηγίες για να γίνεις εξπέρ ακόμα και αν είσαι αρχάριος

syntages gia olous

Το Κόλπο για να μην Απορροφούν Λάδι οι Τηγανητές Μελιτζάνες

syntages gia olous