Οι τηγανητές πατάτες είναι υπέροχες για κατανάλωση ανά πάσα στιγμή και μπορούν να είναι συνοδευτικό, ορεκτικό, κυρίως πιάτο με άλλο υλικό από πάνω και μπορείτε να τις αλατοπιπερώσετε όπως θέλετε. Αλλά, μπορείτε να τις φτιάξετε χωρίς να χρησιμοποιήσετε πολύ λάδι όπως κάνατε πριν, με πιο υγιεινό τρόπο.
Υλικά:
1 κιλό πατάτες
2 ασπράδια αυγών και καρυκεύματα για γεύση (π.χ. πάπρικα)
Πιπέρι
Αλάτι
Δείτε ακόμη Αυτά Είναι τα 4 Λάθη που Κάνουν Όλοι Όταν Φτιάχνουν Πουρέ Πατάτας
Εκτέλεση:
Καθαρίζετε τις πατάτες, τις πλένετε και τις κόβετε στη μορφή που σας αρέσει περισσότερο όπως μακριές, φέτες ή πολύ λεπτούς κύβους.
Ανακατεύετε τα 2 ασπράδια σε ένα μπολ με τα καρυκεύματα που έχετε επιλέξει.
Ανακατεύετε τις κομμένες πατάτες με το μείγμα των αυγών και των καρυκευμάτων. Τις βάζετε σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Βάλτε το ταψί στο φούρνο και ψήστε τις για 8 με 10 λεπτά. Μην ανησυχείτε αν σας κολλήσουν λίγο, μπορείτε εύκολα να τις ξεκολλήσετε από το χαρτί.