Η διαδικασία του διαχωρισμού του κρόκου από το ασπράδι του αυγού μπορεί να είναι λίγο πιο δύσκολη από ό,τι περιμένετε αν δεν το έχεις ξανακάνετε. Ευτυχώς, υπάρχει απλό εύκολο κόλπο που θα σας βοηθήσει να τα ξεχωρίσετε εύκολα και γρήγορα.
Βεβαιωθείτε ότι τα αυγά είναι κρύα όταν τα χωρίζετε, καθώς τόσο οι κρόκοι όσο και τα ασπράδια είναι πιο σφιχτά, που σημαίνει ότι θα διαχωριστούν πιο εύκολα. Οπότε κάντε τη διαδικασία διαχωρισμού όταν τα αυγά βγουν κατευθείαν από το ψυγείο. Ή, να τα βάλετε στην κατάψυξη για λίγα λεπτά για να κρυώσουν.
Δείτε επίσης Πως το Air Fryer Μπορεί να Βελτιώσει Απροσδόκητα τον Καφέ σας
Πώς να φέρετε τα χωρισμένα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
Αφού χωρίσετε τα αυγά, βάλτε τους κρόκους και τα ασπράδια σε διαφορετικά μπολ. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τα σε ένα τετράγωνο ή στρογγυλό τηγάνι και προσθέστε ζεστό νερό μέχρι η στάθμη του νερού να φτάσει περίπου στα μισά των μπολ. Αφήστε τα για περίπου 10 λεπτά. Αυτό το κόλπο θα φέρει τους κρόκους και τα ασπράδια αυγών σε θερμοκρασία δωματίου, ώστε να είναι έτοιμα για τη συνταγή σας.
πηγή φωτό: Dzurag/Getty Images
Δείτε ακόμη Πως να Φτιάξετε Εύκολα Ελιές Θρούμπες