Πολλοί άνθρωποι δεν ξεπαγώνουν σωστά το κρέας, οδηγώντας σε απώλεια γεύσης. Ένα συνηθισμένο λάθος είναι να το βάζουν σε νερό. Αυτή η μέθοδος όχι μόνο δεν επιταχύνει την απόψυξη αλλά θέτει σε κίνδυνο την ποιότητα και τη γεύση του κρέατος. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικοί εύκολοι τρόποι για να ξεπαγώσετε το κρέας διατηρώντας την ποιότητά του και τη φυσική γεύση του.
Ξεπαγώστε αργά
Η πιο ασφαλής μέθοδος για το ξεπάγωμα του κρέατος είναι η τοποθέτησή του στο ψυγείο νωρίτερα, πολύ πριν το μαγείρεμα. Το μειονέκτημα είναι ο σημαντικός χρόνος που χρειάζεται, από μισή μέρα έως μια ολόκληρη μέρα για να ξεπαγώσει σωστά και η διάρκεια αυξάνεται ανάλογα με το μέγεθος της μερίδας κρέατος.
Η αργή απόψυξη είναι ιδανική όταν έχετε ένα προσχεδιασμένο πρόγραμμα μαγειρέματος. Ωστόσο, σε επείγουσες καταστάσεις όπου απαιτείται ταχύτερη απόψυξη, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια γρήγορη εναλλακτική.
Δείτε ακόμη Αν Ρίξετε Πολύ Αλάτι στο Φαγητό σας, Προσθέστε Ένα από Αυτά τα 5 Υλικά για να το Σώσετε
Ξεπαγώστε το κρέας με ξύδι
Το ξύδι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να επιταχύνει τη διαδικασία απόψυξης του κρέατος. Απλά προσθέστε μερικές κουταλιές της σούπας ξύδι σε νερό και βυθίστε το κρέας που χρειάζεται να ξεπαγώσει. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, το κρέας θα γίνει τρυφερό και έτοιμο για μαγείρεμα.
Δεν χρειάζεται να περιμένετε μέχρι να μαλακώσει πλήρως το κρέας. Εάν χρειάζεται κόψιμο σε φέτες, καλό είναι να αφήσετε το κρέας ελαφρώς σφιχτό. Αυτός ο τρόπος διευκολύνει τη διαδικασία κοπής του κρέατος σε πιο λεπτά και πιο ομοιόμορφα κομμάτια.
Ξεπαγώστε το κρέας με αλάτι
Το αλάτι επιταχύνει την ταχύτητα απόψυξης του κρέατος καθώς και βοηθά στην απολύμανσή του. Μπορείτε να μουλιάσετε το κρέας σε αλατισμένο νερό για να μαλακώσει πιο γρήγορα. Θα πρέπει να προσθέσετε μόνο μια μέτρια ποσότητα αλατιού για να αποφύγετε το αλμύρισμα του κρέατος.
Χρησιμοποιήστε ζάχαρη
Η ζάχαρη μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να επιταχύνει το ξεπάγωμα του κρέατος. Ρίξτε λίγη ζάχαρη σε νερό και μουλιάσει το κρέας σε αυτό για να μαλακώσει.
Μερικές χρήσιμες συμβουλές για την κατάψυξη κρέατος
Όταν καταψύχετε το κρέας, καλό είναι να το μοιράζετε σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς κατάλληλα για ένα μόνο γεύμα. Αυτή η πρακτική όχι μόνο επιταχύνει τη διαδικασία απόψυξης αλλά και ενισχύει την ευκολία κατά την προετοιμασία του γεύματος. Η διατήρηση ενός μεγάλου κομματιού κρέατος μπορεί να παρατείνει σημαντικά τον χρόνο απόψυξης. Επιπλέον, εάν το κρέας αποψυχθεί και στη συνέχεια καταψυχθεί ξανά, υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος μόλυνσης και αλλοίωσης, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την υγεία σας.
Δείτε επίσης Γιατί να Αναμείξετε Βούτυρο και Ελαιόλαδο Όταν Μαγειρεύετε