Syntagesgiaolous.gr | Συνταγές για Φαγητά και γλυκά
Συμβουλές

Πως να Ξεπαγώσετε Ψάρια Ακόμα κι αν Βιάζεστε

Πως να Ξεπαγώσετε Ψάρια Ακόμα κι αν Βιάζεστε
Πως να Ξεπαγώσετε Ψάρια Ακόμα κι αν Βιάζεστε

Όλοι γνωρίζουμε ότι η κατάψυξη μπορεί να διατηρήσει φρέσκα ορισμένα τρόφιμα- όπως τα ψάρια – για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Αλλά μπορεί να μην γνωρίζετε τον καλύτερο τρόπο για να ξεπαγώσετε κατεψυγμένα ψάρια.

Η καλύτερη μέθοδος είναι να βάλετε τα κατεψυγμένα ψάρια στο ψυγείο να ξεπαγώσουν. Η φυσική απόψυξη στο ψυγείο θα διατηρήσει περισσότερο τη φυσική γεύση του ψαριού.

Όμως αυτή η μέθοδος λειτουργεί μόνο εάν έχετε άφθονο χρόνο για να μαγειρέψετε το ψάρι – δηλαδή, όλη τη νύχτα. Η διαδικασία απόψυξης θα διαρκέσει τουλάχιστον 10 ώρες και ανάλογα με το πάχος του ψαριού, μπορεί να διαρκέσει ακόμη και 36 ώρες.

Τοποθετήστε τα ψάρια είτε σε μια πλαστική επανασφραγιζόμενη σακούλα είτε σε ένα πιάτο ή δίσκο καλυμμένο με πλαστική μεμβράνη. Όταν έρθει η ώρα να μαγειρέψετε, απλώς στεγνώστε το ψάρι και, στη συνέχεια φτιάξτε την αγαπημένη σας συνταγή.

Δείτε ακόμη Πως να Ξεχωρίστε Εύκολα και Γρήγορα τον Κρόκο από το Ασπράδι του Αυγού

Πως να ξεπαγώσετε ψάρια αν βιάζεστε και δεν έχετε χρόνο

Λοιπόν, τι γίνεται αν δεν έχετε δέκα ή περισσότερες ώρες στη διάθεσή σας; Σε αυτή την περίπτωση, χρησιμοποιείστε κρύο νερό για την απόψυξη των κατεψυγμένων ψαριών.

ξεπάγωμα ψαριού,ξεπαγωμα ψαριου σε νερο,γρηγορο ξεπαγωμα ψαριου,συμβουλές μαγειρικής
Hadrian/Shutterstock

Μπορείτε να βυθίσετε το κατεψυγμένο ψάρι σε ένα μπολ με κρύο νερό, το οποίο θα πρέπει να το ξεπαγώσει σε λιγότερο από 30 λεπτά. Όσο περιμένετε να ξεπαγώσει, μπορείτε να προετοιμάσετε τα άλλα συστατικά σας.

Βεβαιωθείτε ότι το ψάρι βρίσκεται σε αεροστεγή, επανασφραγιζόμενη πλαστική σακούλα (ή στην αρχική του συσκευασία, εάν είναι πλήρως σφραγισμένη). Τοποθετήστε το μπολ με κρύο νερό στο νεροχύτη, με τα ψάρια μέσα. Μπορείτε να αρχίσετε να ελέγχετε το ψάρι μετά από περίπου 10 λεπτά — απλώς πιέστε το δάχτυλό σας προς την εξωτερική πλευρά του πλαστικού και θα μπορείτε να καταλάβετε εάν έχει αποψυχθεί. Ίσως χρειαστεί να αντικαταστήσετε το κρύο νερό εάν η απόψυξη διαρκεί περισσότερο από 10 λεπτά.

Απλά φροντίστε να χρησιμοποιείτε κρύο νερό – όχι ζεστό ή ζεστό. Το ζεστό ή, ειδικά, το καυτό νερό μπορεί να οδηγήσει σε ανάπτυξη βακτηρίων—όπως συμβαίνει και με την απόψυξη στον πάγκο, σε θερμοκρασία δωματίου.

πηγή

Πόσο χρήσιμο ήταν το άρθρο?

Κλικ στα αστέρια να βαθμολογήσεις!

Μέσος όρος βαθμολογίας 0 / 5. βαθμοί: 0

Καμία βαθμολογία ακόμα! Γίνε ο πρώτος.

Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο

Σε ενδιάφέρουν

Γιατί Δεν Πρέπει ΠΟΤΕ να Αποθηκεύετε Ελαιόλαδο σε Πλαστικά Μπουκάλια

syntages gia olous

Πως να Φτιάξετε Σπιτικό Γλυκό ή Ξινό Τραχανά

syntages gia olous

10 Μυστικά Συστατικά που θα Απογειώσουν τα Φαγητά σας

syntages gia olous

Το Κόλπο των Αρτοποιών για να Διατηρείτε το Ψωμί Φρέσκο για Αρκετές Ημέρες

syntages gia olous

12 πανέξυπνα κόλπα κουζίνας για «ψαγμένες» νοικοκυρές

syntages gia olous

Χύτρα ταχύτητος: Αυτά είναι τα 10 τρόφιμα που δεν πρέπει να μαγειρεύονται εκεί

syntages gia olous