Με ένα μόνο υλικό μπορείτε να καθαρίσετε το βρώμικο λάδι τηγανίσματος και να το χρησιμοποιήσετε μερικές φορές ακόμα.
Προσθέστε ζελατίνη στο βρώμικο λάδι τηγανίσματος
Αφήστε το βρώμικο λάδι να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, μετά βάλτε λίγο νερό να βράσει και ρίξτε λίγο από αυτό σε μια κούπα ή μπολ ανθεκτικό στη θερμότητα. Θα πρέπει να βράσετε περίπου μισό φλιτζάνι νερό για κάθε λίτρο βρώμικου λαδιού.
Προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού ζελατίνη σε σκόνη σε κάθε μισό φλιτζάνι νερό και ανακατέψτε καλά.
Δείτε ακόμη Γιατί Δεν Πρέπει ΠΟΤΕ να Αποθηκεύετε Ελαιόλαδο σε Πλαστικά Μπουκάλια
Αφήστε το μείγμα να κρυώσει
Βάλτε το μείγμα ζελατίνης και λαδιού στο ψυγείο και αφήστε το όλη τη νύχτα, ώστε η ζελατίνη να έχει χρόνο να δράσει.
Βγάλτε τη ζελατίνη
Την επόμενη μέρα, όλα τα καμένα υπολείμματα φαγητού και ακαθαρσιών που υπήρχαν στο λάδι θα παγιδευτούν στη ζελατίνη στο κάτω μέρος του δοχείου. Ρίξτε το (σχεδόν) καλό σαν καινούργιο λάδι σε ένα νέο δοχείο και μετά πετάξτε τη ζελατίνη.
Μπορείτε σίγουρα να χρησιμοποιήσετε αυτό το καθαρισμένο λάδι μερικές φορές ακόμη για τις ανάγκες σας στο τηγάνισμα, αλλά ΔΕΝ πρέπει να καθαρίζετε επανειλημμένα το ίδιο λάδι καθώς μπορεί να διατηρήσει μερικές από τις γεύσεις από τις προηγούμενες χρήσεις.