Αν σας αρέσουν οι τραγανές τηγανητές πατάτες, αλλά θέλετε να αποφύγετε τις θερμίδες και τα λίπη από το τηγάνισμα, μπορείτε να το κάνετε χωρίς ούτε μια σταγόνα λάδι.
Τα βασικά συστατικά για τραγανές τηγανητές πατάτες
- Πατάτες (ή εναλλακτικές όπως γλυκοπατάτες, κολοκυθάκια ή παντζάρια). Επιλέξτε αμυλούχες πατάτες για επιπλέον τραγανότητα.
- Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, σκόρδο σε σκόνη ή βότανα όπως δεντρολίβανο και θυμάρι.
Δείτε ακόμη Το Μυστικό του Jamie Oliver για Τέλειες Τραγανές Πατάτες!
Προετοιμασία
- Χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό μαχαίρι για να κόψετε τις πατάτες σας σε λεπτές, ομοιόμορφες φέτες. Το ομοιόμορφο πάχος εξασφαλίζει ομοιόμορφο μαγείρεμα και τραγανότητα.
- Βάλτε τις πατάτες σε ένα μπολ με κρύο νερό για τουλάχιστον 30 λεπτά. Αυτό αφαιρεί το υπερβολικό άμυλο, εμποδίζοντάς τις να λασπώσουν.
- Ξεπλύνετε καλά και στεγνώστε τις εντελώς με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας ή χαρτί κουζίνας.
- Στρώστε το ταψί με αντικολλητικό χαρτί για να μην κολλήσουν και να γίνουν ομοιόμορφα τραγανές.
- Πασπαλίστε τις πατάτες με τα αγαπημένα σας καρυκεύματα. Χωρίς λάδι, τα μπαχαρικά κολλάνε λιγότερο, γι’ αυτό πιέστε τα απαλά στην επιφάνειά τους.
Μαγείρεμα στο φούρνο
- Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 200°C.
- Τοποθετήστε τις πατάτες σε μία στρώση στο ταψί.
- Ψήστε για 20-30 λεπτά, αναποδογυρίζοντάς τις στα μισά του χρόνου για να γίνουν ομοιόμορφα τραγανές. Παρακολουθήστε προσεκτικά τα τελευταία λεπτά για να μην κάνουν.
Μαγείρεμα στο Air Fryer
- Προθερμάνετε το Air Fryer στους 190°C.
- Τοποθετήστε τις πατάτες σε ένα μόνο στρώμα (ίσως χρειαστεί να κάνετε πολλές παρτίδες).
- Μαγειρέψτε για 10-15 λεπτά, ανακινώντας το καλάθι στα μισά του χρόνου.
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο