Μια απλή και εύκολη συνταγή για σπιτικό λεμόνι κονφί που πρέπει να δοκιμάσετε. Το καλύτερο; Χρειάζεται μόνο μία ώρα για να προετοιμαστεί και λίγα μόνο συστατικά.
Συστατικά για το σπιτικό λεμόνι κονφί:
3 μεγάλα λεμόνια
350 γραμμάρια ζάχαρη
Νερό (τόσο για να καλύψει τα λεμόνια)
Δείτε ακόμη Πώς να Φτιάξετε Εύκολα Σπιτικό Λιμοντσέλο
Οδηγίες:
- Ξεκινήστε πλένοντας καλά τα λεμόνια για να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα.
- Χρησιμοποιώντας τη λεπτή πλευρά του τρίφτη, ξύστε προσεκτικά μόνο το κίτρινο εξωτερικό στρώμα των λεμονιών. Αποφύγετε να τρίψετε το λευκό, γιατί μπορεί να είναι πικρό. Αυτό το ξύσμα θα προσθέσει μια αρωματική και ζωντανή γεύση λεμονιού στο κονφί.
- Κόψτε τα λεμόνια στη μέση και στύψτε τα.
- Στραγγίστε το χυμό για να αφαιρέσετε τους σπόρους και αφήστε τον στην άκρη. Ο χυμός θα χρησιμοποιηθεί αργότερα για να ενισχύσει τη γεύση.
- Σε μια κατσαρόλα βάζετε τα στυμμένα μισά λεμόνια και τα σκεπάζετε με νερό.
- Βραστέ τα λεμόνια μέχρι να γίνουν μαλακά και τρυφερά, περίπου 20 λεπτά.
- Μόλις μαλακώσουν, βγάλτε τα λεμόνια από την κατσαρόλα και βαλτέ τα σε ένα μπολ με κρύο νερό να κρυώσουν.
- Κόψτε τα βρασμένα λεμόνια στη μέση σε λεπτές λωρίδες. Μπορείτε να αφήσετε τον πολτό μέσα, καθώς προσθέτει μια απολαυστική υφή και ενισχύει τη γεύση.
- Αφαιρέστε τυχόν σπόρους ή σκληρά μέρη, διασφαλίζοντας ότι οι λωρίδες είναι ομοιόμορφες σε μέγεθος για ομοιόμορφο μαγείρεμα.
- Στην ίδια κατσαρόλα που χρησιμοποιήσατε για το βράσιμο, προσθέστε τη ζάχαρη, τις λωρίδες λεμονιού και τον χυμό λεμονιού.
- Βάλτε την κατσαρόλα σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας κατά διαστήματα ώστε η ζάχαρη να διαλύεται και να καλύπτει ομοιόμορφα τις λωρίδες λεμονιού.
- Αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει απαλά. Τα λεμόνια θα απελευθερώσουν τους φυσικούς χυμούς τους, δημιουργώντας ένα λαχταριστό σιρόπι.
- Συνεχίστε το μαγείρεμα για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι οι λωρίδες λεμονιού να γίνουν ημιδιαφανείς και το σιρόπι να πήξει στην επιθυμητή συνοχή.
- Μόλις το μείγμα φτάσει στην τέλεια σύσταση, βγάλτε το από την εστία της κουζίνας και αφήστε το να κρυώσει εντελώς.
- Αποθηκεύστε το λεμόνι κονφί σε αεροστεγή βάζα στο ψυγείο. Θα διατηρηθεί για αρκετές εβδομάδες και είναι έτοιμο για χρήση όποτε χρειάζεστε μια έκρηξη γλυκύτητας εσπεριδοειδών.
Συμβουλές για το τέλειο λεμόνι κονφί
Προσαρμόστε τη ζάχαρη στο γούστο σας. Αν προτιμάτε ένα πιο πικάντικο κονφί, ελαττώστε ελαφρώς τη ζάχαρη.
Προσθέστε ένα μικρό ξυλάκι κανέλας ή μερικά γαρίφαλα ενώ σιγοβράζετε για μοναδική γεύση .
Αποποίηση ευθύνης: Αυτή η συνταγή προορίζεται μόνο για γαστρονομικούς σκοπούς. Άτομα με αλλεργίες στα εσπεριδοειδή ή συγκεκριμένους διατροφικούς περιορισμούς θα πρέπει να συμβουλευτούν έναν γιατρό πριν δοκιμάσουν αυτή τη συνταγή.
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο