Το να φτιάξετε σπιτική σκόνη σκόρδου και κρεμμυδιού στη δική σας κουζίνα είναι εύκολο. Χρειάζεστε μόνο φούρνο, μπλέντερ ή μούλτι.
Δείτε επίσης Πώς να Φτιάξετε Μαγιονέζα Χωρίς Λάδι με Το Μυστικό Συστατικό για Απίστευτη Γεύση!
Δείτε πώς να το κάνετε:
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 100°C και στρώνετε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος.
- Κόβετε πολλές σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδίζετε ένα μεγάλο κρεμμύδι και το κόβετε σε μικρά κομμάτια.
- Απλώνετε το σκόρδο και το κρεμμύδι στο ταψί χωρίς να τα επικαλύπτετε και από πάνω πασπαλίζετε με λίγο αλάτι.
- Ψήστε τα για δύο ώρες ή μέχρι να στεγνώσουν και να γίνουν τραγανά. Προσέξτε να μην καούν!
- Μόλις κρυώσουν, βάλτε τα σε ένα μπλέντερ ή στο μούλτι μέχρι να αλεσθούν πολύ καλά. Πριν τα αλέσετε, μπορείτε να βάλετε μαζί το σκόρδο και το κρεμμύδι ή ξεχωριστά, είναι θέμα γούστου και αναγκών.
- Αποθηκεύστε τα σε γυάλινα βάζα με αεροστεγές καπάκι σε δροσερό και ξηρό μέρος και θα έχετε πάντα σκόρδο και κρεμμύδι σε σκόνη για να καρυκεύσετε τα φαγητά σας!
Δείτε ακόμη Πως να Φτιάξετε Σπιτικό Γλυκό ή Ξινό Τραχανά
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο